Working Hours Monday - Friday 08:00-16:00
Toll Free 1800.899.900

Født 05.02.1955 i Herøy på Helgeland

Her vokste jeg opp og flyttet til Tønsberg i 1971, mens hjertet ble igjen i Herøy.

Mye av dette kommer til å være fakta, men noe måtte bli diktning. Her vil det bli skildret en kystkultur som viser hva våre forfedre sto overfor av utfordringer. Maktkamper og uår, uvær og forlis, fysiske og psykiske kamper.

Dette er blitt en roman bygget på reelle personer satt inn i en historisk tid. Det var motstand mot at vanlige folk skulle få være med på å forme framtiden. Men det stoppet ikke Greger.

Romanen har jeg skrevet å få gi nytt liv til noe som var i ferd med å bli glemt – en historie om noen som var med og la grunnvollene for et nytt Norge. I dag fjernes de synlige minnene. Da trenger vi å ha levende fortellinger om de som var her før oss. Det håper jeg denne boken kan bidra med.

Arbeidserfaring og utdannelse

Av arbeidserfaring kan nevnes kokk, noen år i kystfart, internatleder i rus/ettervern, internatleder ved folkehøgskole, daglig leder i hoteller og litt annet. Utdannelse i ledelse, økonomi og markedsføring. Lest en god del fagbøker m.m

Interesser

Interesser er blant annet antikviteter, kunst, fiske, sanking av bær og sopp, litt hagedyrking av urter og hvitløk, matlaging, reiser, konserter og teater. I tillegg leser jeg en del bøker.

Inspirasjon

Å lese lokalhistorie og bøker som omhandler livet til folk som har levd før oss inspirerer. Også når jeg møter folk som er engasjerte i å ta vare på og formidler kystkultur og norsk bondekultur, eller ser reportasjer som dokumenterer dette, blir jeg inspirert. Det var håndverkere, fiskere og bønder som i starten bygget landet. Senere kom industrien og oljen. Lokalhistoriker fra Herøy Paul Solheim har vært en stor inspirasjonskilde for min interesse av lokalhistorie.

Hva fikk meg til å tenke bok

Etter flere turer ut til Sandsundvær, og etter å ha lest og hørt Reidar Maursund og andre fortell om det livet de levde der ute i havgapet, ble noe vekket i meg. Journalist og forfatter Leif B. Lillegård fra Sandnessjøen jobbet i mange år i NRK-huset i Oslo. Han skrev en bok om Sandsundvær ulykken og den gjorde inntrykk på en ung gutt. At min oldefar var en sentral person der ute ble jeg ikke klar over før mange år senere. Når jeg leste om dem og det livet de levde ble jeg bare mer og mer fasinert. At det skulle bli en bok var ikke i mine tanker.

En roman med

skildret kystkultur

reelle personer

håp og gleder

Bestill
gå til bestilling