Working Hours Monday - Friday 08:00-16:00
Toll Free 1800.899.900

Elbjørg Larsen, Ordfører i Herøy kommune.

Det er lett å ønske deg velkommen til vår kommune som har det flotte slagordet «Et hav av muligheter», og jeg skal fortelle deg hvorfor vi er så stolte av kommunen vår:

Jeg heter Elbjørg Larsen og er ordfører i Herøy kommune, et verv jeg fikk i 2019. Jeg er født på Seløya, så jeg kan kalle meg «ekte herøyjente». Herøy rommer en rik historie og fiske har alltid sysselsatt Herøyfjerdingene. I dag er vi en av de største havbrukskommunene i Nordland og næringslivet hos oss er i stor grad bygd opp om fiske og havbruk. Vi er en kommune med vekst i folketallet, men de senere årene har også mange turister oppdaget Herøy, og vi skjønner godt hvorfor. Herøy består av flere tusen holmer og skjær og vi kan ønske deg velkommen til vår vakre skjærgård som byr på enestående friluftsopplevelser. Øyene er som skapt for øyhopping med sykkel og er et paradis for padlere. Herøy har også familievennlige vandremuligheter med flott utsikt utover Helgelandskysten. Derfor kan jeg med stolthet si det er fint å være ordfører i en kommune med så mange muligheter og et folk som ønsker utvikling i takt med tiden. Det er likevel godt å bli minnet om den historien som har skapt samfunnet her ute, om forfedrenes liv og levnet, om hverdag og fest, om hvordan vi evner å reise oss opp om vi møter motgang. Jeg gleder meg virkelig til å lese Vidar Skagen sin bok.
Bokomtale: «Med Nordstjernen som bumerke» leser jeg som en bok som er skrevet i takknemlighet og beundring. Historien og innholdet preges av tiden – det skildres slit, fattigdom og hverdagslivets viderverdigheter. Jeg liker derfor at forfatteren har gitt boken den tittelen den har: «Finner du Nordstjernen, vil du alltid vite retningen» står det i boka. I den ligger framtidstro og den drivkraft som preger menneskene som er skildret i boka. For dem er dette ledestjernen, den som holder alt på plass. Man kan lese boka med mange bakgrunnskunnskaper og få sin historie ut fra det. Boka er en historie om livsreiser, om opplevelser og utvikling som har preget Herøy, om områdene rundt og folkene her. Det er også en bok om politikk, om stemmer blant befolkningen som sier fra om urettferdighet og klasseskille.
Det er godt å bli minnet om den historien som har skapt samfunnet her ute, om forfedrenes liv og levnet, om hverdag og fest, om hvordan man evner å reise oss opp om vi møter motgang. Dette er ei bok skrevet i kjærlighet til et øyfolk. Jeg håper du vil oppleve det samme. Takk! Elbjørg Larsen Ordfører i Herøy kommune

Oppdag

Det beste fra Herøy

Heidi`s sjokoladedrøm

er trolig en av verdens minste sjokoladefabrikker. På den sjarmerende «sjokoladebrygga» får du oppleve en rolig atmosfære, godt vertskap og vakker natur. Den eies og drives av etterkommer etter Greger og Hilda, er Heidi Vold Lorentzsen og den finner du på Stavseng i nabokommunen Dønna.

Mange etterkommere

på Sagaøya Island er det også mange etterkommere etter Greger og Hilda. Dette skyldes at deres sønn, Thorvald fikk fire sønner der. I dag er de over 150 etterkommere på Island. Noen av dem var med på slekt treffet i 2015.

Midnattsolen gjester også Herøy

..og skaper magiske sommerkvelder med rike opplevelser. Da samles folk ute og nyter stemningen. De hygger seg med god mat og drikke, mens en symfoni av fuglesang skaper ekstra magi.

Fersk sei og lever

smaker ekstra godt når den nytrukket sei kokes kl. 24:00 og inntas med venner og familier. Dette er en viktig opplevelse å få med seg når man er i Herøy.

viska@online.no


Musikk fra Herøy

LYTT TIL HANS-INGE FAGERVIK MED SANGEN TIL HELGELAND

Bestill ditt eksempel av Med nordstjernen som bumerke i dag

viska@online.no


Videosnutt fra Herøy

RØNNINGENGJENGEN PÅ BESØK I VIDARS PARADIS HERØY. RIBTUR MED SELØY KYSTFERIE

Bestill
Gå til bestilling